Musketari.bg

Кредитни консултанти

Всички знаем колко стресов може да бъде периода около покупката на нов дом - ще мога ли да взема заем? Ще ми отпуснат ли цялата сума? Ще получа ли добра лихва? Как да получа по-добри условия? Нормално ли е това, което пише в договора за кредит? Кога ще взема парите?

Финансовият консултант съществува точно, за да Ви помогне с отговорите на тези въпроси и да ви позволи да изживеете момента с минимално напрежение.

С Musketari получавате професионална помощ през целия процес - от проучване на пазара до усвояване на кредита. Бързо. Лесно и напълно безплатно.

Осем от десет човека с кредит никога не са използвали професионална помощ при кандидатстването за заем.

Каква точно прави финансовия консултант?

 • Проучва пазара от името и за нуждите на клиента. Това включва сравнение между продуктите на всички банки.
 • Помага при избора на банка, попълване на документите и вземане на одобрение на кредита.

 • Комуникира с оценителите - това е важно, защото различните банки използват различна методология на оценяване. Ако това не се съобрази, клиентът може да получи одобрение, но за много по-ниска от исканата сума.
 • Движи комуникацията с избраната банка - който вече е минавал този път знае, че кандидатстването за кредит е низ от имейли, срещи и телефонни обаждания. Постоянно излиза нещо ново или се иска допълнителен документ. Кредитният консултант ще направи всичко възможно Вашето време да е защитено, а нещата да вървят.

 • Съдейства при избора на застраховател - повечето банки имат готов пакет към продукта, който сте избрали. Изобщо не е очевидно, че имате избор, а реално е така.

 • Преговоря с банката по клаузи от Договора за кредит - клиентът нерядко се чувства в небалансирана позиция (далеч от тази на сила) и приема всичко, което му предложат - често това са допълнителни продукти или задължения (например да превежда цялата си заплата, да държи определен депозит в банката или да ползва допълнителни продукти). Макар и не всичко да подлежи на коментар от страна на банката, не малко клаузи могат да бъдат предоговорени при инициатива от клиента.
 • Съдейства при избора на нотариус и организиране на сделката - ако сте стигнали до тук, вече сте на метри от финала. Няма какво да се обърка, но дали е така? Кредитните консултанти са виждали не една инфарктна ситуация при изповядване на сделка и са в ролята на парамедици, които трябва да се намесят на секундата, за да решат проблема.

 • Извършва постоянен пазарен мониторинг - вече имате нов дом и можете да отдъхнете. Не и Вашият кредитен консултант. Неговият ангажимент към Вас продължава - той следи пазара и трябва да Ви сигнализира ако се появи възможност да подобрите кредита си и да спестите пари. Безсрочно. И отново - напълно безплатно.

И за да бъдем още по-конкретни. Два от десет кредита в България се сключват с помощта на кредитен експерт. Защо? Защото само така получавате:

 • Преференциални оферти - отстъпки от лихви, такси, процент на финансиране, признаване на доход и др. отстъпки от процедурата на банката. Дори и да сте си избрали вече банка, кредитният консултант ще опита да я подобри;

 • По-бързо одобрение - средното време за сключване на ипотека в България е 45 дни, с правилния съюзник този период може да бъде намален със седмици;
 • Предварителна проверка в НОИ и ЦКР, така че рано да се ориентирате за възможността и размера на кредита, който можете да си позволите;

 • Съгласуване стойността на имота с оценител - предварителна проверка за размера на кредита, който можете да получите срещу предлаганото от Вас обезпечение (недвижим имот);
 • Координация на всички страни в процеса – банка, брокер за недвижими имоти, оценител, застраховател и нотариус;

 • Всички оферти на едно място - поднесени лесно за сравнение и избор;
 • Лесен за следене процес - постоянна информация от кредитния консултант на какъв етап е кредита, дали са възникнали проблеми;

 • Удължено работно време – кредитният консултант ще се срещне с Вас в удобно време и място;
 • Актуална информация – ежедневното общуване с банките гарантира, че винаги, независимо кога стартирате процеса, винаги сте на актуалните кампании и промоции и получавате най-добрата възможна оферта;

Все още търсите имот?
Намерете Вашия имот в най-добрия портал за недвижими имоти - enoti.bg
Ръководство за купувачи
С нашия наръчник за купувача ще сте подготвени за търсенето и купуването на имот
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и всички новини около сделките с имоти!

Намерете най-добрата ипотека
Мускетари е марка на компанията Кредит Навигатор ООД регистриран посредник в БНБ с номер BCI00004. Взимането на ипотечен кредит създава ежемесечни задължения за връщането му. Проверете финансовите си възможности преди да преминете към тази стъпка.