Musketari.bg

Често задавани въпроси

За musketari

Musketari е платформа за осигуряване на банково финансиране за имот. В нея съчетахме опита на някои от най-добрите финансови консултанти в България, с възможностите на технологията, за да получите място, от което лесно да можете да кандидатствате за ипотека или да намалите вноските по текущ заем. При това напълно безплатно.

Всички познаваме някого в банка и изкушението да се обадим директно е голямо - изглежда просто. В повечето случаи още първата банка е готова да отпусне кредит и купувачите спират там, което е грешка.

Дори това да е банка на приятел или Вашата банка от години, без да съберете няколко конкурентни оферти, няма да получите най-добрите условия, които сте можели да вземете. Най-добрата оферта не е въпрос на връзки, а следствие на комбинацията от добро познаване на пазара (който се мени всеки ден) и конкуренция между банките. С нас това е лесно, прозрачно и не струва нищо.

Да. Всички дейности, свързани с кредитно посредничество, каквато е и нашата, се регулират от закон. Официалните кредитни посредници се вписват в регистър на БНБ и това Ви носи допълнителни гаранции за качеството на услугата. Дейността на официално регистрираните кредитни посредници се контролира редовно от редица български институции. Нашият регистрационен номер в регистъра на БНБ е BCI00004. Можете да направите справка на www.bnb.bg

Гледаме на личната Ви информация много сериозно. Данните, които постъпват в системата са криптирани и защитени. Те са достъпни само за определени лица в нашия офис и от страна на банките, които работят по кредита Ви и всяко тяхно достъпване оставя следа в системата.

Не. Кредитът Ви се договаря от хора - кредитни консултанти, при това - най-добрите (занимаваме се с това повече от 15 години и сме от първите на пазара). Технологията ни позволява да предоставим това качество на услугата на повече хора, да съкратим сроковете на работа и да направим преживяването Ви по-приятно (например, да не трябва да принтирате и сканирате документи).

Musketari е дигитален посредник за ипотечни кредити. Ние самите не отпускаме кредити, договаряме заеми от банките на българския пазар.

Работим с всички банки на българския пазар.

Услугата е напълно безплатна за Вас. Ние ще получим възнаграждение от банката, без значение, коя е тя и това изобщо няма да оскъпи кредита ви!

Средното време да получите кредит на пазара е межди 30 и 40 дни. С нас отнема наполовина. Най-хубавата част е, че не правите почти нищо. Ние общуваме с банките, събираме оферти, предоговаряме условията и се занимаваме с документите.

Интересите ни съвпадат - ако не получите най-добрата оферта и не останете доволни от услугата, няма да стигнете до сделка.

Служител в банка (дори на висока позиция) не може да постигне нашите условия. Ние караме банките да се конкурират за Вас, което в комбинация с отстъпките ни за обем и знанията за различните продукти, ни помага да намерим най-доброто за конкретния случай.

Практиката показва, че ако вземете само една оферта, дори тя да е от банката, в която вече имате сметки и депозити, тя няма да е най-ниската възможна за Вас. Необходими са оферти от няколко банки. Конкуренцията между банките работи във Ваша полза.

Колкото по-развит и прозрачен е пазарът, толкова по-търсени са кредитните консултанти (във Великобритания 8 от 10 ипотеки се правят с помощта на такъв специалист). В процеса на работа с кредитен консултант печелите както Вие получавайки най-добрата оферта с минимум усилия от ваша страна, така и банката с готови обработени и консултирани клиенти.

Да, при това отлично. Поддържаме отношения както с централите на банките, така и с клоновата мрежа по места и ще търсим най-добрите условия, независимо къде се усвоява кредитът.

За ипотеки

Стандартно банките финансират между 50 и 90% от кредита, но в практиката си имаме случаи, когато сме успели да договорим 100% банково финансиране.

Не е очевидно. Най-лесният начин да сравните няколко кредита е като гледате годишния процент на разходите (ГПР), който включва всички такси и застраховки. Дори ГПР-то обаче понякога подвежда. Някои банки дават ниско ГПР, но не върху пълната сума и клиентите са принудени да изтеглят и потребителски кредит, което превръща ипотека с по-ниско ГПР в по-неизгодната. Съветваме Ви да обсъдите офертите, които сме събрали за Вас, с Вашия мускетар.

Не сте само Вие. Банките разполагат с различни продукти за различните казуси, които биха имали техните клиенти. Свържете се с нас, за да видим какъв точно е Вашият случай и как можем да помогнем.

Много наши клиенти ползват кредит, въпреки че имат спестявания, по няколко причини - (1) предпочитат да имат пари в “брой” за непредвидени ситуации, (2) получават по-добра доходност, ако вложат парите си в друго, а и (3) ползват банката като гарант, че всичко с имота е наред.

Да, ние работим на територията на цялата страна - стига да има банков клон до вас, можем да ви помогнем. Свържете се с нас сега!

Дали сте готови за тази стъпка зависи от много индивидуални фактори. Лихвите са ниски, на пазара няма много сделки и банките се борят за всеки клиент и са готови да направят чудеса, за да го привлекат. Все пак това е дългосрочен финансов ангажимент и е важно да не се прибързва, а да се взема информирано решение. Ние сме на ваше разположение, за да сте спокойни, че кредита ще бъде по силите ви.

Всяка банка предлага различни условия според ситуацията на клиента. Най-добрата банка за Вас се определя от специфичните Ви нужди. За някого най-добрия кредит е с най-ниската цена, за друг това е възможно най-голямата сума.

се повече клиенти се обръщат към нас преди да са тръгнали по огледи. Причината е, че така от самото начало знаят с какъв бюджет разполагат и могат да разчитат на помощта ни още в избора на имот.

Процентът варира от 50% до 90%, но има и банки, които отпускат до 100%.

Разбира се! Повечето банки могат да отпуснат кредит за подобен имот и то без разлики в условията. Тук ключовото е да се съобразят етапите на плащане, за да няма риск за сделката. Точно за това ние можем да сме много полезни с дългогодишния си опит.

В последните години строителството на къща става все по-актуална тема, за това и банките не стоят безучастни! Има много банки, които предлагат разнообразни схема на финансиране, в зависимост от нуждите на клиента.

Да! Повечето банки не правят разлика между финансирането на имот, който се намира във ваканционна местност или в някой от големите градове.

С ипотечният кредит вървят два типа застраховки - имуществена и живот. Първата е задължителна. В различните банки обаче цената е различна, защото понякога е върху стойността на имота, а друг път - само върху размера на кредита, така че тя е важна част от формирането на крайната цена на заема. Застраховката Живот не е задължителна в повечето банки.

Ключовите изисквания при кандидатстване за кредит са три - българско гражданство (постоянно пребиваване), регулярни доходи и чисто кредитно минало (без просрочия по други кредити през последните 5 години).

Всеки, който е опитал, ще Ви каже, че с банка се преговаря трудно. Повечето от условията по продуктите не подлежат на промяна. В практиката си обаче имаме много случаи на клиенти, които са получили отстъпки, които са били критични за избора им. Ще се радваме да разберем Вашата нужда и да я отвоюваме.

Сумата, която теглите зависи от доходите Ви и разходите около придобиването на имота. Ако все още не сте определили бюджет, с нашите калкулатори можете лесно да проверите максималната сума, която можете да изтеглите или да посочите размер на месечна вноска, която Ви е комфортна и срок на заема, за да си определите бюджет.

За рефинансиране

Рефинансирането е частично или пълно покриване на вече изтеглен заем с парите от нов заем, изтеглен при по-добри условия.

Всеки, който има ипотечен заем, изтеглен преди повече от година, вероятно има как да подобри условията му (просто защото лихвите на банките отдавна не са били толкова атрактивни). Рефинансирането е свързано с усилие и нови разходи, затова е важно някой да напарви пълния анализ за Вас и на тази база да прецените искате ли да минете през процеса отново.

Да и не. За да рефинансирате успешно, трябва да съберете определени документи за новата банка, да покажете доходи и да направите нова оценка на имота. Процесът обаче е доста опростен, първо защото вече имате голяма част от документите от сделката и второ - защото ние ще се погрижим за много от нещата, които при предишната сделка са паднали върху вас - комуникацията с банката и оценителите. Можем да ви съдействаме и с изваждането и окомплектоването на целия пакет с документи.

Колкото често има финансов смисъл и желание. Много от хората просто не знаят кога да го направят и с години плащат повече от необходимото. За други да спестят 70-100 лева на месец не е достатъчен мотиватор. За кредит от 30 години, 70 лева по-малко на месец ще доведе до 25 200 спестени в живота на кредита. В развитите страни клиентите осъзнават, че дори малките суми не са малки в такива срокове и следят внимателно пазара за изгодни предложения.

В самия процес няма нищо сложно - по-скоро изисква да отделите малко време и да ни изпратите документи. Тънкостта е да се договори максималната отстъпка за всеки конкретен случай, за да имате възможно най-голямата полза. А това е наш специалитет.

Няма. В момента дори има банки, които поемат частично или цялостно разходите по прехвърляне на ипотеката. Нашата услуга е безплатна.

Около месец, но Вие не правите нищо през това време. Има един телефонен разговор, за да съберем детайлите за Вашия конкретен казус. След това събираме оферти, ако си харесате, давате зелена светлина и ние можем да извадим нужните документи вместо Вас (отнема ни около две седмици), преглеждаме заедно новия договор и сте на нотариус. Честито!

Все още търсите имот?
Намерете Вашия имот в най-добрия портал за недвижими имоти - enoti.bg
Ръководство за купувачи
С нашия наръчник за купувача ще сте подготвени за търсенето и купуването на имот
Бюлетин
Абонирайте се за нашия бюлетин и всички новини около сделките с имоти!

Намерете най-добрата ипотека
Мускетари е марка на компанията Кредит Навигатор ООД регистриран посредник в БНБ с номер BCI00004. Взимането на ипотечен кредит създава ежемесечни задължения за връщането му. Проверете финансовите си възможности преди да преминете към тази стъпка.